Επιστροφή στη λίστα

12/12/17

Η Διοίκηση και το προσωπικό της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS A.Ε. με βαθύτατη θλίψη και λύπη ανακοινώνουν τον πρόωρο θάνατο του πρώην Γενικού Διευθυντή της εταιρείας, Γεωργίου Τσελικίδη

 

Ο Γεώργιος Τσελικίδης απεβίωσε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στη Μόσχα μετά από σοβαρή ασθένεια, σε ηλικία 81 ετών.

Θρηνούμε βαθύτατα τον θάνατο αυτού του αφοσιωμένου και πολύτιμου ανθρώπου.

Ο Γ. Τσελικίδης υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας από το 1994 και τίμησε τη θέση αυτή με την παρουσία του μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το 2014.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην Εταιρεία, η συνεισφορά του Γ. Τσελικίδη ήταν πολύτιμη. Ήταν αποτελεσματικός, σχολαστικός και εργατικός.

Ο Γ. Τσελικίδης ήταν πάντα γνωστός ως ένας ιδιαίτερα σεβαστός και αξιόλογος άνθρωπος με έντονη επιχειρηματική διάθεση. Συνέβαλε σημαντικά στη διατήρηση καλών σχέσεων τόσο στην Εταιρεία, όσο και με τους συνεργάτες της.

Ο Γεώργιος Τσελικίδης γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1936 στην πόλη Anapa.

Το 1954 αποφοίτησε από το γυμνάσιο της πόλης Nevinnomyssk, στην περιοχή Stavropol.

Το 1959 αποφοίτησε από το Ρωσικό Κρατικό Πανεπιστήμιο Πετρελαίου και Αερίου Gubkin της Μόσχας ως μηχανικός. Είχε διδακτορικό δίπλωμα στη Μηχανική.

Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο, εργάστηκε για πάνω από 50 χρόνια στη βιομηχανία φυσικού αερίου.

Είχε ένα μακρύ επαγγελματικό δεσμό με τη Gazprom, όπου κατείχε μια σειρά από θέσεις ευθύνης.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα το 1959 στο Κεντρικό Γραφείο Σχεδιασμού Εξοπλισμού Πετρελαίου (CKBN), στην πόλη Podolsk.

Από το 1962 εργάστηκε στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών Φυσικού Αερίου (VNIIGAZ) (σήμερα Gazprom VNIIGAZ LLC).

Το 1984 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου εργοστασίων παραγωγής οικιακού εξοπλισμού αερίου της Gazprom "Soyuzmashapparat" (σήμερα JSC "GazMash").

Από το 1994 έως το 2014 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της μικτής ελληνο-ρωσικής ανώνυμης εταιρείας ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS στην Αθήνα.

Όλο το προσωπικό της εταιρείας θρηνεί το θάνατό του και απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στη γυναίκα του, στα παιδιά του και σε όλη την οικογένειά του.

Η κηδεία του Γ.Τσελικίδη έγινε από το Νεκροταφείο Mamonovo, Vidnoye (Περιφέρεια Μόσχας).